Internetul 4G de la Orange nu funcţionează peste tot la metroul din Bucureşti. Care sunt motivele

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 septembrie 2014 578 afişări

Orange România, liderul pieţei locale de telecomunicaţii mobile, a extins acoperirea tehnologiei 4G la metroul din Bucureşti, după ce anterior clienţii companiei se puteau conecta la internet prin 3G şi 3G+. Potrivit oficialilor firmei, circa 650.000 de călători pot accesa viteze de internet mai mari prin intermediul tehnologiei 4G.

Internetul 4G de la Orange nu funcţionează peste tot la metroul din Bucureşti. Care sunt motivele

Aria de acoperire în care funcţionează vitezele 4G în subteran este însă limitată, ca urmare a arhitecturii reţelei de metrou, astfel încât pe anumite sectoare internetul nu poate fi accesat. Vizate sunt mai ales sectoarele Basarab-Crângaşi, Eroilor-Politehnica, Aviatorilor-Aurel Vlaicu şi Piaţa Sudului-Apărătorii Patriei unde distanţele dintre staţii depăşesc doi kilometri.

“Există zone în care serviciile funcţionează defectuos la metrou, dar acest aspect are legătură cu tunelele şi distanţa mare dintre staţii, care nu permit amplasarea de antene pentru a asigura internet pe toate segmentele”, au explicat oficialii Orange România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Compania a investit sume de ordinul milioanelor de euro în noua tehnologie de la metroul bucureştean, potrivit departamentului de comunicare al Orange România.

Tehnologia 4G oferită de Orange este disponibilă în peste 1.300 de localităţi, ceea ce reprezintă circa 48% din populaţia totală a ţării şi 78% din populaţia urbană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
4g,
internet,
metrou,
orange,
functionare,
tehnologie
/business-hi-tech/telecom/internetul-4g-de-la-orange-nu-functioneaza-peste-tot-la-metroul-din-bucuresti-care-sunt-motivele-13318965
13318965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.