Rusia ia notă de semnalele neprietenoase de la Washington din timpul vizitei lui Petro Poroşenko

Autor: Iuliana Enache Postat la 22 septembrie 2014 90 afişări

Rusia a luat notă de toate semnalele neprietenoase, inclusiv cele care au vizat Moscova, din timpul vizitei preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko la Washington, a declarat duminică adjunctul Ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.

"Regretăm că există cercuri de influenţă care lucrează împotriva tendinţei de stabilizare într-un mod ferm", a declarat el, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Dacă luăm acordurile de la Minsk încheiate de Grupul de Contact (privind Ucraina) şi le comparăm cu declaraţiile auzite de la Washington când Poroşenko a fost acolo, un cititor imparţial nu poate decât să fie nedumerit", a declarat diplomatul.

"Este ciudat că tendinţele pozitive ce nu pot fi negate sunt ignorate pe deplin de o mulţime de politicieni de rang înalt şi oameni de stat, care au făcut declaraţii la Washington despre criza ucraineană atunci când a fost acolo Poroşenko", a declarat el.

"Cei care în mod ipocrit fac apel la normalizarea situaţiei împiedică acest proces - aşa aş caracteriza un număr de semnale auzite de la Washington când preşedintele ucrainean a fost în vizită în Statele Unite", a declarat Riabkov.

La 5 septembrie, Grupul de Contact trilateral privind Ucraina (Rusia, Ucraina, OSCE) şi reprezentanţii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord de încetare a focului în estul Ucrainei. Vineri, grupul a semnat un memorandum care subliniază parametrii implementării armistiţiului prevăzut de Protocolul de la Minsk din 5 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
UCRAINA
/actualitate/rusia-ia-nota-de-semnalele-neprietenoase-de-la-washington-din-timpul-vizitei-lui-petro-porosenko-13318258
13318258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.