Sony lansează prima cameră foto full-frame mirrorless cu sensor de 24,2 MP

Autor: Florin Casota Postat la 20 aprilie 2017 146 afişări

Sony a9 dispune de o serie de capabilităţi care nu sunt disponibile pe modelele digitale SLR, cum ar fi viteza sporită, fotografia în rafală până la 20fps, 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă şi o viteză de declanşare de până la 1/32,000 secunde, potrivit unui comunicat dat publicităţii.

Sony lansează prima cameră foto full-frame mirrorless cu sensor de 24,2 MP

Camera foto are un senzori full-frame Exmor RS™ CMOS de 35mm –primul din lume de acest tip – care permite procesarea datelor la o viteză de până la 20 de ori mai mare decât modelele anterioare de camere foto Sony full-frame mirrorless. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care îi maximizează performanţa.

Viteza este completată de un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detecţia fazei. Acoperind aproximativ 93% din cadru, sistemul de focalizare asigură captarea subiecţilor rapizi, indiferent de poziţia acestora în cadru. 

De asemenea, noul α9 dispune de un sistem de declanşare electronic, fără vibraţii şi fără distorsiuni fără oglinzi mecanice sau zgomot de declanşare, ceea ce îl face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesită linişte.

Sistemul de autofocus al camerei permite urmărirea mişcărilor haotice din cadru cu un nivel de precizie fără precedent, având capacitatea de a calcula AF/AE de până la 60 ori pe secundă, chiar şi în momentul declanşării.

Modelul α9 este echipat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe, care oferă avantajul unui timp de expunere în 5.0 paşiix, valorificând astfel puterea noului senzor, chiar şi în condiţii dificile de iluminare.

În plus,  α9 dispune de o baterie nouă Sony (modelul NP-FZ100), cu o capacitate de 2,2 ori mai mare decât a modelelor full-frame anterioare de la Sony, oferind o durată mai mare de fotografiere.

De asemenea, aparatul este capabil de înregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe întreaga lăţime a senzorului de imagine full-frame.  În plus, camera poate înregistra Full HD la o rată de 120 de cadre pe secundă, cu viteze de până la 100 Mbps.

Camera foto cu obiective interschimbabile α9 va fi disponibilă în Europa din luna iunie 2017, la un preţ de aproximativ 5.300 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.