Laptopuri pentru împătimiţii jocurilor pe calculator

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 18 mai 2012 84 afişări

Pentru cei mai mulţi dintre noi, laptopul a înlocuit de ceva timp cutia pătrăţoasă de lângă birou, în rolul său de computer personal. Iar în ultimii ani, laptop-urile au evoluat de la stadiul de simple computere portabile la cel de dispozitive în primul rând performante şi abia în al doilea uşor de mutat de colo-colo. Un astfel de laptop este şi Asus-ul G75, o maşinărie creată pentru împătimiţii jocurilor pentru PC sau pentru cei ce îşi doresc un notebook suficient de puternic pentru a face faţă chiar şi celor mai complexe aplicaţii sau programe.

G75-ul face parte din familia ROG, Republic of Gamers, una exclusivistă, cu standarde ridicate. La fel ca predecesorii săi lansaţi în anii trecuţi, acest model care abia şi-a făcut apariţia pe piaţa din România promite să ofere performanţe de top, având grijă însă şi de multele detalii micuţe care pot transforma un notebook într-un success sau într-o dezamăgire.

Cu siguranţă Asus-ul G75 nu este un laptop pe care să îl puteţi lua uşor după voi în deplasările zilnice, cântărind peste 4 kg şi fiind masiv. Însă atunci când chiar veţi dori să îl plimbaţi, veţi putea realiza acest lucru fără mari bătăi de cap.

Nu voi insista prea mult asupra designului şi construcţiei, însă nu pot să nu remarc aspectul agresiv al acestui laptop şi calitatea materialelor utilizate în realizarea carcasei şi a finisajelor, aspecte cu care familia ROG ne-a obişnuit şi în trecut.

Din primul moment veţi remarca ecranul acestui laptop, mat şi capabil să redea fidel imaginile rulate. G75-ul poate oferi fie un ecran de 17,3 inch cu rezoluţie Full HD, fie unul asemănător, dar cu funcţii 3D, caz în care şi o pereche de ochelari 3D va fi inclusă în pachet. Iar experienţa utilizării modului 3D pentru filme sau jocuri moderne este cu siguranţă interesantă, chiar dacă destul de solicitantă pentru ochi, cel puţin în cazul meu.

Tastatura şi trackpad-ul sunt elemente extrem de importante pentru un laptop modern, ele reprezentând legătura dintre utilizator şi maşinăria electronică. Asus-ul G75 aduce o tastatură iluminată, fapt ce va fi apreciat de cei ce îşi petrec nopţile în cadrul unor Lan Party-uri, în general precisă şi confortabilă de utilizat, însă fără a impresiona, fără a oferi acea senzaţie de siguranţă pe care o tastatură de gaming ar trebui să o degaje. TrackPad-ul pe de altă parte îşi îndeplineşte cu brio toate îndatoririle.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asus-ul G75,
laptop,
notebook
/business-hi-tech/it/laptopuri-pentru-impatimitii-jocurilor-pe-calculator-9616276
9616276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.