Gadgetul lunii iulie: Evolio Neura

Autor: Roxana Cristea Postat la 17 august 2011 53 afişări

Dupa ce au lansat o gama de GPS-uri si netbook-uri, romanii de la Televoice au intrat si pe piata tabletelor, iar ultima lor jucarie, Evolio Neura, se vrea a fi “ucigasul iPad-ului”.

"Moda tabletei a trecut, acum vorbim de nevoia de tableta", afirma Liviu Nistoran, presedintele Televoice, in momentul lansarii tabletei Evolio Neura. "Am luat decizia de a intra si pe aceasta piata deoarece am intuit o oportunitate. Nu puteam intra pe piata televizoarelor, unde lucrurile sunt foarte clare. In acest caz insa, fiind o piata la inceput, putem atrage si noi cota de piata", completeaza Nistoran.

Tableta Evolio Neura are o greutate de 760 de grame, un procesor Nvidia Tegra 2, 1 GHz Dual Core cu accelerare grafica Full HD si un ecran multitouch de 9,7 inci. Creata pe o platforma 100% deschisa, tableta dispune de toata paleta de conectivitate: wireless, direct PC, internet, retea LAN, avand integrate 3G, Wi-Fi, Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau docking HDMI si Ethernet. In plus, Neura este prima tableta care are preinstalate aplicatii romanesti pentru Android ce ofera acces la continut in limba romana.

De asemenea, este singura tableta disponibila in Romania care beneficiaza de servicii business precum videoconferintele, telefonie IP sau Cloud Computing. Tot prin intermediul tabletei, utilizatorii pot accesa si libraria virtuala EvoBook, unde pot gasi carti electronice in limba romana ce pot fi descarcate pe dispozitiv in orice moment, oriunde s-ar afla.

"Utilizatorii pot folosi tableta Neura pentru a citi si edita aproape orice tip de document (Word, Excel, Powerpoint etc.), pe care apoi il poate printa, sau eventual semna si retrimite", afirma Nistoran. "De asemenea, acestia pot face videoconferinte cu alti colaboratori care se afla oriunde in lume", explica seful Televoice, companie care anul trecut a avut o cifra de afaceri de trei milioane de euro.

Incepand de luna viitoare Evolio va oferi si o aplicatie care ofera acces la continut video: posturi TV romanesti si filme, in regim Video on Demand. "Spre deosebire de iPad, suporta full HD. Putem spune ca este <ucigasul iPad-ului>", sustine mandru Nistoran, acceptand insa ca minusul tabletei este sistemul de operare. Momentan Neura ruleaza pe Android 2.2 deoarece 3.0 este un sistem de operare instabil si nu ofera foarte multe aplicatii. "In momentul in care acestui sistem i se vor aduce imbunatatiri il vom pune si noi pe tableta", a mai adaugat Nistoran.

Procesul de creare a tabletei a durat sase luni, iar investitia a fost putin peste 100.000 de euro. "Pentru inceput, am creat un stoc de 3.000 de unitati pe care estimam ca le vom vinde intr-un trimestru. Daca reusim sa vindem aceste 3.000 de bucati, am ajuns la break-even", completeaza Liviu Nistoran.

Conform estimarilor Televoice, in prima jumatate a acestui an s-au vandut in jur de 25.000-30.000 de tablete in Romania, iar pana la finalul anului piata va ajunge la 60.000-70.000 de unitati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
iPad,
GPS
/business-hi-tech/it/gadgetul-lunii-iulie-evolio-neura-8584695
8584695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.