Cum va arăta lumea atunci când Google Maps va deveni un serviciu live?

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 iunie 2014 940 afişări

Cum va arăta lumea atunci când Google Maps va deveni un serviciu live?

Când te uiţi te Google Maps, în cea mai mare măsură vezi poze vechi şi care nu acoperă, de cele mai multe ori, întregul plan vizual. Însă cum ar fi dacă Google Maps ar fi un serviciu live, care ar transmite imagini în direct? Am putea vedea ambuteiajele din trafic înainte de a ne bloca în ele, am putea ştii dacă am lăsat lumina aprinsă în grădină sau dacă vreo creangă de copac a căzut pe maşina lăsată în faţa casei, doar printr-o simplă apăsare a unui buton.

Toate acestea ar putea deveni realitate mai repede decât s-ar fi crezut. La începutul acestui an, Google a făcut o achiziţie extrem de importantă dar fără a-i da, cel  puţin din punct de vedere mediatic, o foarte mare importanţă. Gigantul IT a achiziţionat Skybox, o companie care produce sateliţi şi care a transmis pentru prima oară imagini live din Kiev, din timpul conflictelor de la sfârşitul anului trecut, conform celor de The Independent.

Fondată în 2009, compania Skybox a lansat primul satelit pe orbită în anul 2013, transmiţând imagini de calitate high definition. Într-un interviu recent acordat Wall Street Journal, Dan Berkenstock, cofondator Skybox a dezvăluit că sateliţii urmăresc momentan traficul de camioane în fabricile operate de Foxconn - unul din principall contractori Apple - pentru că orice creştere activităţii va însemna livrarea unui nou model de iPhone.

Cu o calitate mult crescută a imaginilor prin satelit, economia s-ar putea schimba într-un mod radical; analiştii, spre exemplu, ar putea prezice preţul alimentelor prin studiul zonelor cultivate. O poveste care circulă în rândurile angajaţilor Skybox este cea a unui analist de la UPS care a calculat corect încasările trimestriale ale Walmart doar prin studiul parcării şi prin calcularea numărului de clienţi.

"Credem că vom schimba în mod fundamental modul în care lumea percepe economia zilnică", a completat Berkenstock.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/cum-va-arata-lumea-atunci-cand-google-maps-va-deveni-un-serviciu-live-12815446
12815446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.