Anunţul neaşteptat care va schimba faţa Google. Ce vrea să introducă gigantul IT

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 28 mai 2015 4979 afişări

Anunţul neaşteptat care va schimba faţa Google. Ce vrea să introducă gigantul IT

În cadrul conferinţei anuale desfăşurate în sudul statului California, oficiali ai Google au anunţat că anunţurile afişate pe paginile motorului de căutare vor avea şi un buton "Buy", cu care utilizatorii vor putea achiziţiona produsele promovate.

"Vom avea în curând un buton pentru cumpărare", a spus Omid Kordestani, chief business officer al Google. "Este un lucru inevitabil."

Schimbarea reflectă ambiţiile Google de a transforma motorul de căutare într-un magazin online, de unde utilizatorii să poată achiziţiona produsele fără a mai trece prin alte site-uri partenere. Este de asemenea o mişcare strategică menită să ameninţe supremaţia Amazon în domeniul e-commerce.

Cei de la Wall Street Journal au scris că butonul va fi, cel puţin în primă fază, disponibil doar pentru platformele mobile. Butonul va fi disponibil doar pentru reclamele plătite, nu şi pentru rezultatele organice ale căutărilor.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/anuntul-neasteptat-care-va-schimba-fata-google-ce-vrea-sa-introduca-gigantul-it-14352112
14352112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.