Optimismul investitorilor asteapta confirmare din partea economiei

Postat la 04 august 2009 20 afişări

Bursa a inregistrat ieri un avans de 3% pe indicele BET, al celor mai lichide companii, in timp ce SIF-urile au marcat o apreciere de peste 4,7% fata de referinta, ambii indicatori urcand la maximele acestui an.

Cresterile sustinute de ieri de pe piata locala au venit pe fondul rezultatelor semestriale publicate de BRD, dar si pe fondul evolutiilor pozitive inregistrate de pietele europene, datorita rezultatelor peste asteptari ale companiilor din sectorul bancar.

Brokerii sunt de parere ca aprecierile din ultima perioada au venit pe fondul unui optimism exagerat din partea investitorilor cu privire la rezultatele companiilor, si nu exclud corectii dupa perioada de raportari financiare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro.

 

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/zf-ro/optimismul-investitorilor-asteapta-confirmare-din-partea-economiei-4720254
4720254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.