Ipoteca pe 40 de ani

Postat la 23 octombrie 2007 1 afişăre

Băncile româneşti au inventat ipoteca pe 40 de ani. Explicaţia pentru această decizie este cât se poate de simplă: românii au început să câştige din ce în ce mai bine şi au ajuns să se împrumute în acelaşi ritm cu occidentalii. Un credit imobiliar de 100.000 de euro pe 40 de ani este mai uşor de suportat decât unul pe 25 de ani, ne liniştesc bancherii. Singurul dezavantaj ar fi că în 40 de ani plăteşti de două ori locuinţa.

Există însă anumite condiţii. Clientul nu trebuie să depăşească vârsta de 30 de ani atunci când solicită împrumutul. Dacă unii au nevoie de foarte mulţi ani pentru a se încadra în cerinţele băncilor, pentru alţii un salariu mare echivalează cu un credit de 40.000 de euro fără garanţii. În curând şi restricţiile legate de vârstă vor fi eliminate. Românii vor putea să ceară şi un credit pe viaţă, desigur dacă îşi doresc asta. Datoriile vor fi apoi achitate de copii.

Mai multe detalii pe www.protv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
ipoteca,
protv
/articolul-zilei/pro-tv/ipoteca-pe-40-de-ani-965919
965919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.