Un spectacol despre imperiul fricii şi curajul de a spune nu: Avalanşa, de Radu Afrim

Postat la 10 ianuarie 2012 22 afişări

Radu Afrim, cunoscut pentru punerile sale în scenă spectaculoase, a adus textul lui Tuncer Cücenoğlu la Teatrul Naţional Bucureşti. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Constantin Cojocaru, Vitalie Bichir şi Marius Manole.

Aflat sub ameninţarea unei avalanşe uriaşe, un sat înconjurat de munţi trăieşte nouă luni pe an îngheţat într-o tăcere de moarte, pe care reguli aspre o impun pentru supravieţuirea comunităţii. Femeile trebuie să-şi programeze naşterile în celelalte trei luni pentru că strigătele facerii şi cele ale nou-născutului riscă să provoace avalanşa. Încremeniţi de secole sub legea fricii menită să-i reducă la tăcere, sătenii vorbesc în şoaptă. Doar unul singur are curajul să rostească "Nu! Nu, avalanşei, nu, tradiţiilor barbare". Spectacolul va avea o primă reprezentaţie, anul acesta, pe 10 ianuarie, la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teatru,
Avalanşa,
de Radu Afrim,
lifestyle
/arta-si-societate/un-spectacol-despre-imperiul-fricii-si-curajul-de-a-spune-nu-avalansa-de-radu-afrim-9130739
9130739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.