Tehnologia îl face pe om. Dovada? (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 ianuarie 2013 33 afişări

Progresul tehnologic care a schimbat viaţa oamenilor a avut un impact şi asupra modei, lucru pe care îşi propune să-l sublinieze o expoziţie organizată de muzeul din cadrul Fashion Institute of Technology din New York.

Expoziţia prezintă elemente din arhiva FIT, evidenţiind momente importante din istoria modei, cum ar fi apariţia primelor materiale textile care puteau fi spălate la maşină sau fermoarul de plastic, scrie Financial Times.

Tehnologia îl face pe om. Dovada? (GALERIE FOTO)

Cele mai vechi exponate sunt articole tricotate la maşină în perioada 1780-1800. Mai sunt prezentate şi aspecte ale modei secolului XXI - materiale cu componente digitale, broderie electronică, o rochie cu imprimeu 3D creată de casa olandeză Freedom of Creation, dar şi piese importante create în secolul trecut, cum ar fi o rochie de zale semnată Paco Rabanne.

Expoziţia va rămâne deschisă până la 8 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
moda,
tehnologie,
expozitie,
progres,
haine,
vestimentatie
/arta-si-societate/tehnologia-il-face-pe-om-dovada-galerie-foto-10498116
10498116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.