Simple Basme?

Postat la 13 februarie 2006 1 afişăre

Cu un buget de 80 de milioane de dolari Si Terry Gilliam ca "maestru de ceremonii", ar fi fost de neconceput ca "The Brothers Grimm" sa treaca neobservat.

Cu un buget de 80 de milioane de dolari Si Terry Gilliam ca "maestru de ceremonii", ar fi fost de neconceput ca "The Brothers Grimm" sa treaca neobservat.Combinatie de film de epoca, horror, fantasy si comedie, "Fratii Grimm" e un melanj surprinzator de biografie si imaginatie debordanta, "r la" "Brazil", "Aventurile baronului Münchausen" sau "Regele Pescar".

 

Jacob si Wilhelm Grimm - interpretati de Matt Damon si Heath Ledger - sunt de fapt doi impostori, care pacalesc superstitiosii vremii cu abilitatile lor inexistente de a distruge monstri, vrajitoare si cine mai stie ce fiinte fabuloase de pe alte taramuri. Asta cel putin pana in clipa in care ajung in padurea, cu adevarat de basm, de langa satul Marbaden.

 

"Acest film datoreaza mult fratilor Grimm, dar povestea nu este despre viata lor reala. Pur si simplu am creat un basm despre ei", spunea la un moment dat Gilliam. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple, pentru ca regizorul impleteste cu subiectul original al filmului elemente din povestile fratilor Grimm.

Prin urmare sa nu va surprinda daca o sa-i vedeti pe Scufita Rosie, Lupul cel rau, Hansel si Gretel sau pe Vrajitoarea cea Rea (Monica Bellucci), obsedata de oglinda ei.

 

Regizorul a profitat de subiect pentru a-si crea o lume proprie in studiouri: "pentru a face un film care sa arate ca un basm, nu puteam filma intr-o padure adevarata, asa ca a trebuit sa construim totul. Am creat aproape tot de la zero, am construit castele si hambare, am adus o padure intreaga in platou. Este cea mai mare productie pe care am facut-o vreodata".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Simple Basme?
/arta-si-societate/simple-basme-977507
977507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.