Peste rând

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 mai 2024 13 afişări

Peste rând

O rezervare la restaurantele foarte căutate poate fi greu de obţinut şi ca atare lista de aşteptare lungă, iar unii încearcă să treacă peste rând.

Există deja platforme care intermediază vânzarea de rezervări, cum ar fi Appointment Trader, care a prins foarte bine la New York, oraş renumit pentru cât de greu e să ajungi să iei masa la cele mai populare restaurante, unde norocoşii cu acces la acestea câştigă bani frumoşi din a le permite altora să-l folosească în locul lor, şi care acum pare să meargă foarte bine şi la Londra, scrie The Telegraph. De regulă, cei care doresc să ia masa la un local foarte căutat trebuie să aştepte să se anunţe periodic deschiderea listei de rezervări, să fie invitaţi acolo de un client vechi sau, în cazul restaurantelor care fac parte dintr-un club, să fie primiţi pe baza unei scrisori de recomandare a unui membru vechi ori să meargă la masă împreună cu acesta.  Pe lista de localuri cu rezervări scoase la vânzare pe site-uri ca Appointment Trader la Londra, de exemplu, se numără Annabel’s, Core by Clare Smyth sau Sexy Fish. Se pot cumpăra rezervări sau invitaţia de a lua masa împreună cu cineva care este deja membru, în acest din urmă caz vânzătorii fiind deseori persoane care plătesc abonamentul ca să pară că o duc mai bine decât în realitate şi care astfel îşi mai recuperează din cheltuieli, după cum explică fondatorul Appointment Trader, Jonas Frey.

Unele restaurante sau cluburi se declară foarte supărate de practica vânzării de rezervări şi se jură că vor interzice accesul clienţilor prinşi că fac aşa ceva, altele însă încep să realizeze că ar putea câştiga ele însele bani din piaţa de rezervări, scoţând la licitaţie pe platforme specializate mese la ore şi în perioade foarte aglomerate fără ca potenţialii cumpărători să poată vedea dacă oferta vine de la un intermediar sau de la localul însuşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurante,
rezervare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.