Zece ani de modernitate

Postat la 17 mai 2010 14 afişări

Un proiect inceput in anul 2000 prin transformarea unei centrale electrice dezafectate a devenit in zece ani un centru important pentru cei interesati de arta moderna.

Galeria Tate Modern din Londra, care sarbatoreste in 2010 cea de-a zecea aniversare, a pariat de la deschidere pe arta secolului XX, reusind sa-si creeze un public numeros. Initial gandita pentru a primi un numar de circa doua milioane de vizitatori pe an, Tate Modern a ajuns in prezent la circa cinci milioane, avand in plan extinderea spatiului expozitional in 2012 pentru a putea face fata multimii de oameni care-i trec pragul.

De-a lungul celor zece ani de activitate, galeria s-a remarcat in special prin operele de arta spectaculoase expuse in Turbine Hall in fiecare toamna, cum ar fi un paianjen gigantic, Maman, creatie a celebrei Louise Bourgeois, sau "The Weather Project" al lui Olafur Eliason, al carui punct central il constituie un disc luminos ce imita soarele, ori "Shibboleth", opera semnata de Doris Salcedo, care consta intr-o crapatura asemeni celei cauzate de un cutremur, reprodusa in podeaua de beton, crapatura ce se ramifica precum un fulger.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tate modern,
galerie de arta,
londra
/arta-si-societate/panorama/zece-ani-de-modernitate-6120831
6120831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.