Wikipedia pe hartie

Postat la 23 iunie 2009 59 afişări

Cunoscuta enciclopedie online Wikipedia are mai nou ai o editie tiparita. Cartea Wikipedia nu este insa rezultatul eforturilor vreunei edituri respectabile, ci proiectul unui student britanic pe nume Rob Matthews.

In volumul de 5.000 de pagini au fost adunate 437 de articole de pe populara enciclopedie online, scrisa de voluntari, rezultand o lucrare cu grosimea de aproape cincizeci de centimetri. Realizarea volumului a durat cam doua saptamani, iar intentia studentului a fost de a arata oamenilor ca dependenta de internet pentru obtinerea de informatii nu e buna. Rob Matthews afirma ca a dorit sa faca o comparatie intre Wikipedia ai o enciclopedie traditionala, transpunand-o pe prima in formatul celei de-a doua pentru atrage atentia ca, deai multa lume se foloseate de internet pentru a se informa, calitatea informatiilor obtinute ai faptul ca articolele de pe Wikipedia pot fi schimbate oricand nu le califica spre a le inlocui pe cele dintr-o enciclopedie traditionala. Studentul britanic a selectat cele 437 de articole pe baza calitatii lor, dintre cele considerate cele mai bune existente in Wikipedia in materie de referinte bibliografice, exactitate, neutralitate, cuprindere ai stil de redactare.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikipedia,
carte,
enciclopedie,
Rob Matthews
/arta-si-societate/panorama/wikipedia-pe-hartie-4591946
4591946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.