Vreţi să vedeţi aurora boreală de aproape? (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 ianuarie 2012 90 afişări

Abisko, un sat din nordul Suediei, situat lângă parcul naţional cu acelaşi nume şi la aproape 200 km nord de Cercul Arctic, a devenit o destinaţie turistică pentru cei care vor să schieze ziua, iar noaptea să vadă aurora boreală.

Zona este considerată cea mai bună din lume pentru observarea aurorei boreale, întrucât cerul este mereu senin, aerul extrem de curat, iar staţia de observaţie Aurora Sky Station este dotată cu toată aparatura de observare necesară. Există şi o cameră web care oferă non-stop imagini live ale peisajului celest.

Vezi aici imagini oferite de webcamul de la Aurora Sky Station

Doritorii pot ajunge cu trenul sau avionul de la Stockholm la Kiruna sau cu maşina, pe autostrada E10 (Kiruna - Narvik). Un telescaun îi transportă pe turişti la staţia de observare, iar cazarea e disponibilă la staţia de observaţie sau în cabanele staţiunii montane Abisko.

În perioada 9-31 ianuarie, sesiunile nocturne de observare a aurorei boreale pentru turişti însoţiţi de ghid sunt organizate de miercuri până sâmbătă, iar între 1 februarie şi 24 martie, de luni până duminică. O vizită nocturnă costă 690 de coroane (77 de euro), iar cazarea la staţie costă 2.950 de euro (330 de euro), cu rezervarea făcută cu cel puţin 3 săptămâni înainte.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-sa-vedeti-aurora-boreala-de-aproape-video-9186316
9186316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.