Va place caviarul de lamaie?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 28 mai 2011 556 afişări

In meniurile cu care se mandresc maestrii bucatari din lumea intreaga ar putea aparea nu peste multa vreme un ingredient provenit din Australia, care castiga teren in SUA si seamana la aspect cu caviarul.

Ingredientul, folosit la preparate din homari, la sushi, salate si ca garnitura pentru diverse sortimente de peste la gratar, este denumit "caviar citric" si este un fruct din categoria limetelor, care, odata taiat, da la iveala un miez sub forma de bobite pline cu suc, ce aduc la aspect cu caviarul si la gust cu o combinatie dintre lamaie si limeta (lamaie verde).

Descoperit de aborigenii australieni si introdus in cultura acum circa treizeci de ani, el este cultivat in prezent in Austrialia si SUA si se spera ca va ajunge sa-i incante pe gurmanzii din toata lumea.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/va-place-caviarul-de-lamaie-8292189
8292189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.