Urmasii lui James Bond: eroii de film pusi la patru ace au revenit in forta

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 26 martie 2011 35 afişări

In ton cu moda care trece si revine, eroii la costum revin si ei in atentia publicului, dupa cum se vede din filme ca "The Adjustment Bureau", "Source Code", "Inception" sau "The Tourist", unde Matt Damon, Jake Gyllenhaal, Leonardo DiCaprio si Johnny Depp sunt pusi la patru ace.

Deloc de mirare, dat fiind ca, desi personaje ca Rambo, John McClane din seria "Die Hard", Terminator sau Jason Bourne au facut sali pline, niciunul nu a fascinat mai mult publicul ca James Bond, de exemplu, cunoscut pentru eleganta sa. Un reprezentant al unei firme de pe celebra artera Saville Row din Londra, care grupeaza specialisti renumiti in moda masculina, sustine ca un costum de comanda confera unui barbat un sentiment de incredere in sine, iar cand il vad pe James Bond, barbatii vor sa arate ca el.

Cum se explica totusi revenirea in forta a costumului pe marile ecrane in ultima vreme? Cel mai probabil, explicatia tine de situatia din economie, ce i-a facut pe cei mai multi sa fie stransi la punga si ca atare atenti la calitatea produselor pe care dau banii, iar aceasta se reflecta in moda promovata de personajele de film, afirma specialistii in moda masculina.

Costumul ca echipament pentru eroii din filme are insa si limitarile lui, nefiind potrivit pentru eroi de actiune ca Rambo sau John McClane, care au nevoie de o mare libertate de miscare. Croitorii de lux de pe Saville Row contrazic si asta, sustinand ca la un costum de calitate croit la comanda se pot face o serie de ajustari ce permit flexibilitate in miscari, precum si adaugarea de buzunare secrete pentru ca eroul sa-si care arsenalul de obiecte necesare dupa el. Dovada? De-a lungul timpului nu au fost rare cererile de la clienti care doreau fermoare la betelie pentru a-si ascunde banii sau buzunare speciale pentru a tine pistoale in ele.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/urmasii-lui-james-bond-eroii-de-film-pusi-la-patru-ace-au-revenit-in-forta-8100154
8100154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.