Teama de recesiune şi scăderea burselor, printre altele, îi fac pe mulţi să caute luxul pentru a se proteja financiar. În ce mai investesc oamenii în vremuri de criză

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 31 iulie 2022 101 afişări

Teama de recesiune şi scăderea burselor, printre altele, îi fac pe mulţi să caute luxul pentru a se proteja financiar. În ce mai investesc oamenii în vremuri de criză

Teama de recesiune şi scăderea burselor, printre altele, îi fac pe mulţi să caute luxul pentru a se proteja financiar. 

Unii se îndreaptă către produse ca vinurile sau whisky-ul, încercând să-i ajungă din urmă pe cei care deja şi-au format o colecţie de băuturi al căror preţ tot creşte, acoperind cheltuielile de achiziţie, de depozitare şi de asigurare, în ideea că, pe lângă un plus de siguranţă, e mai distractiv să investeşti în asemenea bunuri decât în acţiuni. Dificultatea, pentru cei aflaţi la început, este găsitul unui intermediar de încredere, care să-i îndrepte spre vinuri sau whisky-uri al căror preţ să aibă potenţial de creştere, nu să-i convingă să investească în pierdere, scrie The Telegraph.

Alţi învestitori, în special femeile, se orientează către genţi de lux de la diverse companii importante din domeniu, iar unii fac chiar o afacere din intermedierea de genţi la mâna a doua între vânzători şi cumpărători. Cel mai bine îşi păstrează valoarea, explică cei care investesc în genţi de lux, produsele de la Chanel şi Hermes, care pot fi revândute ulterior în profit. Cel mai bine se apreciază genţile Hermes, mai ales dacă au fost păstrate cu grijă şi nepurtate. Astfel, o Hermes Birkin sau o Hermes Kelly obişnuită se poate achiziţiona nouă pentru o sumă cuprinsă, de regulă, între 8.000 şi 11.000 de euro, dar se poate vinde mai departe pentru dublul sumei. Dacă la confecţionare se foloseşte o piele mai deosebită, geanta se poate revinde cu peste 70.000 de euro. Cele cu adevărat rare aduc sume record la licitaţii, cum a fost cazul unei Hermes Birkin din piele de crocodil, cu aur alb şi diamante, care s-a vândut pentru suma de 630.000 de dolari anul acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fashion,
moda,
lux,
whisky,
geanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.