Simbol al Veneţiei de sute de ani, gondola fi folosită nu numai pentru plimbat pe ape, ci şi ca un instrument de stimulare a creativităţii localnicilor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 octombrie 2021 26 afişări

Simbol al Veneţiei de sute de ani, gondola fi folosită nu numai pentru plimbat pe ape, ci şi ca un instrument de stimulare a creativităţii localnicilor

Simbol al Veneţiei de sute de ani, gondola fi folosită nu numai pentru plimbat pe ape, ci şi ca un instrument de stimulare a creativităţii localnicilor. Aşa a apărut ceea ce se doreşte a fi un simbol pentru viitorul Veneţiei, proiectat de designerul de origine franceză Philippe Starck, scrie Dezeen.  Gondola a fost creată la iniţiativa VeniSIA, un program al Universităţii Ca’ Foscari din oraş, în dorinţa de a-i inspira pe studenţi şi pe localnici să fie creativi şi să găsească strategii de inovare.

Imagini ale „gondolei de vis” sunt expuse la această instituţie de învăţământ, iar proiectantul, care trăieşte de 50 de ani pe insula veneţiană Burano, a gândit gondola ca pe o ambarcaţiune confecţionată din lemn de bambus, datorită rezistenţei acestuia, inclusiv la umezeală, prevăzută cu un mic spaţiu închis care permite utilizarea pe timp de iarnă şi un sistem de propulsie ecologic, care include, printre altele, panouri solare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gondola,
venetia,
Philippe Starck

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.