Se spune că femeile cheltuie o grămadă de bani pe haine şi accesorii, ceea ce însă nu e tocmai adevărat, căci şi bărbaţii bogaţi sunt dispuşi să dea mulţi bani pe îmbrăcăminte

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 octombrie 2021 50 afişări

Se spune că femeile cheltuie o grămadă de bani pe haine şi accesorii, ceea ce însă nu e tocmai adevărat, căci şi bărbaţii bogaţi care urmăresc tendinţele modei sunt dispuşi să dea mulţi bani pe îmbrăcăminte, cu ajutorul consultantului potrivit.

Aşa cum explică o expertă în domeniu, Milda Chellingsworth, care-şi oferă serviciile de stilistă clienţilor foarte bogaţi, bărbaţii sunt mai pretenţioşi decât femeile şi văd defecte pe care acestea nu le remarcă, ajungând să cheltuiască chiar mai mult pentru ţinutele dorite, scrie The Telegraph.

Asemenea clienţi, alături de cliente, pot avea pretenţia să le fie aduse sugestiile vestimentare în locuri în care le e mai uşor să ajungă, aşa cum procedează clienţii ruşi, pentru care stilista se duce în Cipru, ori pot comanda ţinute nu neapărat pentru ei, ci pentru un grup de persoane apropiate. S-a cerut astfel „echiparea” cu costume Tom Ford a tuturor participanţilor la o nuntă, cheltuielile pricinuite de eveniment, incluzând costumele, situându-se la 20 de milioane de lire.

În general, susţin alţi experţi din domeniul modei, clienţii japonezi sunt cei mai atenţi la detalii, iar chinezii sunt cei mai atenţi la materialele din care le sunt confecţionate hainele. Pe de altă parte, ruşii cer, nu rareori, ce e mai scump şi mai greu de găsit. Cei mai cheltuitori sunt americanii, ruşii şi arabii. Cum majoritatea clienţilor foarte bogaţi au mai multe case, aceştia solicită garderobe potrivite pentru fiecare. Toate hainele şi accesoriile sunt catalogate atent pentru a şti unde se află fiecare articol în caz că proprietarul îl duce la o altă locuinţă.

Pe lângă consultanţă vestimentară, unii doresc şi sfaturi cu privire la culoarea maşinii şi, dacă tot au maşină nouă, merge şi o garderobă care să se asorteze cu ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
garderoba,
haine,
accesorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.