Prima construcţie umană de pe Lună va fi creată prin imprimare 3D (FOTO)

Postat la 02 februarie 2013 46 afişări

Agenţia Spaţială Europeană şi-a unit forţele cu o comanie de arhitectură şi plănuieşte să contruiască prima bază selenară cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.

Va fi mult mai eficient şi mai ieftin de construit decât orice altă alternativă propusă până acum. Proiectul presupune utilizarea tehnicilor 3D pentru a transforma rapid solul lunar în domuri locuibile.

Structura solului selenar va asigura protecţie atât împotriva radiaţiilor, cât şi a temperaturilor. În interior, un dom creat din material gonflabil va găzdui un mediu de viaţă pentru primii colonişti umani.

Agenţia Spaţială Europeană şi firma de arhitectură Foster + Partners lucrează acum la tehnologia care ar putea face ca acest proiect să devină realitate. "Tehnicile de printare 3D oferă mijloacele necesare pentru a facilita crearea aşezărilor selenare cu logistică redusă", a declarat Scott Hovland, din cadrul ESA.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/prima-constructie-umana-de-pe-luna-va-fi-creata-prin-imprimare-3d-foto-10539288
10539288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.