Preistorie de colecţie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 aprilie 2023 18 afişări

Preistorie de colecţie

Pe lângă colecţia de artă merge foarte bine şi una de fosile, după cum se vede în ultimii ani, scrie Financial Times. Colecţionari care altădată ar fi căutat numai opere de artă acum doresc în special dinozauri mari, iar dacă nu găsesc unul întreg, fiindcă asemenea schelete sunt foarte rare şi foarte scumpe la licitaţii, se mulţumesc şi cu o bucată, de regulă un craniu. 

Dinozaurii au ajuns şi la festivaluri de artă, cel puţin la Londra, unde anul trecut au fost scoase la vânzare capete sau schelete pentru sume de peste 700.000 de euro şi respectiv peste un milion de euro. Mai mult, unii comercianţi de artă şi-au adăugat în ofertă asemenea fosile, pe care le expun în vederea vânzării. Chiar şi companii, cum ar fi cele de tehnologie din Silicon Valley, caută rămăşiţe de dinozauri pentru a le expune printre lucrările de artă din colecţia de la sediu, iar vedete ca Nicolas Cage şi Leonardo DiCaprio ajung să se întreacă la licitaţii pentru cranii ale reptilelor preistorice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
dinozauri,
colectie,
licitatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.