Poza zilei: cum se celebrează ziua morţilor

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 noiembrie 2012 60 afişări

Creştinii catolici îi comemorează pe răposaţi în fiecare an la o dată fixă - 2 noiembrie, în timp ce la noi, creştinii ortodocşi facă pomenirea morţilor (Moşii de toamnă) în prima sâmbătă din noiembrie, respectiv anul acesta la 3 noiembrie.

Agenţia de design olandeză Overtreders W, înfiinţată de doi absolvenţi ai Academiei de Design din Eindhoven, a realizat pentru programul cultural "Comorile din Brabant", susţinut de autorităţile provinciei Brabantul de Nord, o instalaţie mobilă închiriabilă pentru masa de comemorare a morţilor - un pavilion cu capacitate de 40 de persoane format din două mese mari de picnic, un acoperiş gonflabil şi o maşină de gătit cu lemne.

Acoperişul gonflabil este umplut cu aer cald - mai exact, cu fumul reciclat provenind de la maşina de gătit - şi este iluminat pe timpul serii, spre a le servi celor din pavilion, care consumă alimentele gătite pe maşină: castane coapte, cartofi copţi, supă sau ciocolată fierbinte. Pavilionul a fost vedeta festivalului de artă Allerzielen.nu (Ziua Tuturor Sufletelor / comemorarea morţilor), desfăşurat anul trecut în cadrul "Comorilor Brabantului".

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/poza-zilei-cum-se-celebreaza-ziua-mortilor-10274991
10274991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.