Parada costumelor lui Nureev

Postat la 09 august 2010 49 afişări

O expozitie deschisa recent la Sankt Petersburg le permite iubitorilor baletului sa-si faca o idee despre cariera celebrului balerin rus Rudolf Nureev.

In cadrul expozitiei "Rudolf Nureev. Pe firul timpului" sunt prezentate 48 de costume originale purtate de Nureev si de partenerii sai de scena, oferite de Centrul de Costume al Teatrului National din Moulin, Franta, de Academia de Balet Rus Vaganova din Sankt Petersburg, de Opera Nationala din Paris si de colectionari particulari.

Fiecare costum valoreaza in jur de 50.000 de euro si a fost transportat intr-o cutie speciala de lemn, pentru a nu fi deteriorat. Remarcabil e ca unele din costumele expuse, inclusiv cel al Regelui Soarece din "Spargatorul de nuci", sunt inca folosite in spectacole.

Este pentru prima data cand rusii au ocazia sa dobandeasca o imagine de ansamblu asupra carierei internationale a lui Nureev, sustin organizatorii. Balerinul a fugit din Leningrad la Paris in 1961, ajutat fiind de politia franceza, si nu a mai putut sa se intoarca in Uniunea Sovietica pana in 1989, cand Mihail Gorbaciov i-a permis dansatorului sa-si vada mama aflata pe patul de moarte. Nureev a murit la Paris in 1993, la varsta de 54 de ani.

Expozitia va fi deschisa pana la 12 septembrie la Palatul Seremetiev (site: theatremuseum.ru; sursa foto: theatremuseum.ru).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
expozitie,
rusia,
nureev,
teatru,
costume,
/arta-si-societate/panorama/parada-costumelor-lui-nureev-6796231
6796231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.