One57, turnul miliardarilor din New York (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 septembrie 2012 85 afişări

O clădire rezidenţială din New York este unul dintre cele mai recente exemple care ilustrează vechea zicală "Ban la ban trage", după cum se arată într-un articol al The New York Times.

Un turn ce se construieşte în Manhattan şi va deveni în curând cel mai înalt cu destinaţie rezidenţială din New York a reuşit deja să atragă clienţi foarte bogaţi, datorită senzaţiei de exclusivitate pe care o oferă. Printre cei care au achiziţionat deja o locuinţă cât un etaj sau chiar două la nivelurile superioare ale One57 se află numai miliardari, susţine dezvoltatorul proiectului.

Apartamentele vândute până în prezent au preţuri cuprinse între 45 sau 50 şi 95 de milioane de dolari, fiind cumpărate de clienţi americani, chinezi, nigerieni sau britanici, ceea ce i-a atras clădirii denumirea de "clubul miliardarilor". One57, care, la finalizarea sa, programată pentru anul viitor, va avea 306 metri înălţime, a necesitat investiţii de 1,5 miliarde de de dolari, iar cumpărătorii nu au ezitat să apară, fiind deja semnate contracte în valoare de peste 1 miliard de dolari pentru mai bine de jumătate din apartamentele disponibile.

Cei care vor să mai cumpere acum o locuinţă în cadrul proiectului situat la capătul din sud al Central Park trebuie să plătească peste 50 de milioane de dolari. O explicaţie pentru cererea mare pe care o înregistrează One57 ar putea fi dorinţa superbogaţilor de a investi în ceva cu grad mare de siguranţă, spun experţii, ţinând cont că proiectul a apărut pe piaţă într-un moment când nu avea concurenţă, deoarece proiectele similare ce au ca ţintă aceeaşi categorie de clienţi vor fi gata la câţiva ani după el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UA,
lifestyle,
New York,
imobiliare,
lux,
One57,
turn,
miliardari
/arta-si-societate/panorama/one57-turnul-miliardarilor-din-new-york-foto-10140283
10140283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.