Moda uniformelor şcolare (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 septembrie 2012 199 afişări

Nu numai elevii şi studenţii se întorc la şcoală toamna, ci şi creatorii de modă, scrie Financial Times.

Prezentări recente ale unor colecţii de modă au dat la iveală preferinţa creatorilor pentru roşu-cireaşă, albastru regal sau bleumarin, verde închis, gri închis şi violet, pe care le consideră potrivite pentru sezonul de toamnă/iarnă. Toate aceste culori se regăsesc în diverse uniforme şcolare, iar creatorii de modă se joacă acum cu ele combinându-le în diverse moduri.

Interestul industriei modei pentru culorile uniformelor şcolare se explică, spun specialiştii din domeniu, prin aerul de sobrietate şi de eleganţă subtilă pe care acestea îl conferă, mai ales atunci când sunt folosite materiale simple şi croieli clasice, ce dau un sentiment de siguranţă purtătorului într-o vreme când multe din elementele lumii pe care o cunoştea se schimbă. În plus, nişte haine în culori şi croieli apropiate de idealul clasic al uniformei şcolare, cum ar fi fustele plisate, le amintesc purtătoarelor (sau măcar mamelor lor) de vremuri mai lipsite de griji.

Alţi experţi spun însă că aceste culori sunt pur şi simplu o reacţie normală la o vară de imprimeuri îndrăzneţe şi culori pastelate. Totodată, culorile, materialele şi croielile inspirate de uniformele şcolare pot fi combinate cu alte articole cu imprimeuri ori croieli îndrăzneţe, fără că persoana care le poartă să pară, în general, ţipător îmbrăcată, cum ar fi de exemplu un pulover de damă cu anchior, prevăzut cu petice cu cristale Swarovski pe coate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
scoala,
elevi,
studenti,
uniforme scolare
/arta-si-societate/panorama/moda-uniformelor-scolare-foto-10109657
10109657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.