Mai lipsesc doar mamutii

Postat la 11 decembrie 2007 1 afişăre

Un milionar britanic si-a propus un obiectiv ambitios: nici mai mult, nici mai putin decat repopularea unei parti a tarii cu animale care au trait pe acest teritoriu, dar au disparut de mult.

Planul intreprinzatorului Paul Lister a inceput cu importul unei perechi de elani, specie disparuta de pe teritoriul tarii cu 3.000 de ani in urma. Ei vor fi lasati sa zburde liberi intr-un tarc de 180 de hectare de pe proprietatea de aproximativ 9.000 de hectare a lui Lister si vor fi monitorizati de zoologi de la Universitatea Oxford. Pe langa ierbivore, milionarul doreste sa reintroduca si specii de carnivore, ca lupul (ultimul a fost impuscat in anul 1743), ursul brun (disparut de pe vremea romanilor) si rasul (cele mai recente ramasite ale acestui animal, descoperite in Yorkshire, dateaza din secolul al VII-lea). Pentru a-si putea duce proiectul la bun sfarsit, britanicul are nevoie de o suprafata totala de circa 20.000 de hectare pe care sa traiasca doua haite de lupi (pana la 15 animale), trei perechi de rasi si pana la 30 de ursi bruni. Vecinii milionarului nu sunt insa entuziasmati de proiect, deoarece unii dintre ei sunt fermieri si se tem ca lupii le-ar putea ucide animalele. Rezervatia astfel creata ar urma sa fie deschisa publicului, fiind asteptati circa 30.000 de vizitatori pe an, care se vor putea plimba aici fie cu vehicule de teren, fie calare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
natura,
zoologie,
rezervatie
/arta-si-societate/panorama/mai-lipsesc-doar-mamutii-2301989
2301989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.