Londra, invadată de gorile

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 august 2023 89 afişări

Londra, invadată de gorile

Asociate de majoritatea oamenilor cu continentul african, gorilele se mută la Londra, dar nu la grădina zoologică sau în vreun parc, ci într-o instalaţie de artă. Aşa se face că în zona Covent Garden din capitala britanică au apărut asemenea animale în urma unui parteneriat dintre o galerie de artă, Westbrook Gallery, şi o organizaţie de conservare a mediului, Tusk. Proiectul artistic, scrie Smithsonian Magazine, a presupus amplasarea a cincisprezece statui în mărime naturală de gorile prin Covent Garden. Toate gorilele sunt acelaşi model, diferenţiindu-se prin modul în care sunt colorate şi decorate, sarcină care le-a revenit unor artişti şi personalităţi invitate de organizatori să participe. Printre cei care au colorat o gorilă se numără, de exemplu, un membru al trupei Rolling Stones, Ronnie Wood, care a folosit ca sursă de inspiraţie pentru lucrarea sa un hit al trupei din 1966, intitulat „Paint It, Black”. Ideea instalaţiei de artă alese de Tusk este de a atrage atenţia spre frumuseţea gorilelor, ameninţările la existenţa lor şi spre oamenii care lucrează pentru supravieţuirea acestora, după cum explică organizaţia.

Gorilele vor rămâne pe amplasamentul actual până în luna octombrie, iar cei care vor să le vadă se pot ajuta de o hartă pe care sunt marcate locurile unde au fost amplasate. Fiecare statuie este prevăzută şi cu cod QR, prin care vizitatorii sunt îndemnaţi să facă donaţii. După încheierea expoziţiei, statuile vor fi scoase la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru protejarea gorilelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Instalaţie,
gorile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.