La capatul drumului

Postat la 05 mai 2009 12 afişări

Zona de coasta Cinque Terre din Italia, situata intre Genova si Pisa, a fost multa vreme rupta de lume, devenind usor accesibila numai dupa aparitia cailor ferate. In Cinque Terre exista cinci asezari, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare, dintre care cea mai frumoasa se spune ca este Vernazza.

 

VERNAZZA: Locul unde se opreste drumul, soferii neavand voie sa intre cu masina in acest sat de sase sute de oameni, cu exceptia catorva autoturisme si camioane care vin pentru piata din fiecare marti. Cum localitatea are singurul port natural din Cinque Terre, majoritatea localnicilor au mai degraba barci decat masini.

 

RELAXARE: Vernazza dispune de o plaja mica, unde turistii stau la soare pe pietre, iar localnicii se odihnesc pe bancute. Vara, plaja devine teren de fotbal, unde echipe formate din personalul de la barurile si restaurantele din zona incing cate o partida seara.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
agrement,
relaxare,
Cinque Terre
/arta-si-societate/panorama/la-capatul-drumului-4297310
4297310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.