Îi cunoşti după urzeală

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 aprilie 2013 50 afişări

Păianjenul se cunoaşte după meşteşug, susţine o echipă de cercetători de la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria, Spania. Aceasta a pus la punct o metodă de identificare, cu ajutorul computerului, a speciilor de păianjeni după ţesătura pânzei lor, scrie Wired.

Îi cunoşti după urzeală

Pornind de la fotografii ale pânzelor ţesute de diverse specii de arahnide, cercetătorii au creat un program  care analizează imaginile unei pânze şi le compară cu cele existente în baza de date, identificând specia căreia îi aparţine "meşteşugarul" cu o acurateţe de 99,96%.

O asemenea aplicaţie de identificare rapidă ar putea fi utilă celor care se ocupă cu monitorizarea biodiversităţii în habitatele ameninţate cu dispariţia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ii-cunosti-dupa-urzeala-10742813
10742813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.