Idealul occidentalului obosit: o vacanţă la munci agricole

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 12 mai 2012 36 afişări

O vacanţă reuşită nu presupune neapărat un sejur într-o staţiune de lux, ci poate fi şi una care să îmbine utilul cu plăcutul. Destinaţia, în acest caz, poate să fie o fermă, unde celor care se cazează acolo li se oferă tot confortul.

Vacanţele agricole pot fi un prilej de a învăţa cum se face agricultură, în cazul celor care nu au avut contact cu domeniul ori de a vedea cum procedează alţii prin diverse colţuri ale lumii, scrie The Wall Street Journal. În SUA, o fermă interesantă pentru turismul agricol este J Bar L Ranch din Montana, care îi aparţine unei nepoate a lui John. D. Rockefeller Jr. Oaspeţii de la J Bar L Ranch pot însoţi personalul la adunatul vitelor, învaţă cum să repare gardurile ca acestea să nu iasă din ţarcurile destinate lor şi pot merge la pescuit în râul din apropiere.

Pe continentul african, turiştii amatori de viaţă la ţară pot vizita ferma Gibbs din Tanzania, care are o plantaţie de cafea. Cei care-şi petrec vacanţa în acest loc au de ales între a ajuta la mulsul vacilor fermei, participarea la partide de vânătoare nocturne, un răsfăţ la spa ori o căutare de plante de leac alături de un vraci masai, iar de odihnit se pot odihni într-una din cele optsprezece căsuţe ale complexului.

La rândul său, Wharekauhau Lodge and Country Estate din Noua Zeelandă, un complex înfiinţat în 1840, unde se cresc vite şi oi, include în programul pentru cei care îi calcă pragul un spectacol de câini ciobăneşti care adună vitele sau oile şi oferă posibilitatea relaxării la un meci de tenis, în spa ori în piscina proprie pentru cei ce caută confortul modern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
ferma,
agricultura,
vacanta,
tendinte,
plantatie
/arta-si-societate/panorama/idealul-occidentalului-obosit-o-vacanta-la-munci-agricole-9618496
9618496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.