Excentricul care a îndrăznit s-o contrazică pe regina Angliei

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 18 martie 2012 167 afişări

O expoziţie de opere de artă aflate în proprietatea casei regale britanice dă la iveală o lucrare care aparţine unui artist ce şi-a permis s-o contrazică pe însăşi regina Victoria la momentul realizării ei.

Lucrarea, un portret în miniatură al prinţului Alfred, fiul al suveranei, i-a fost comandată pictorului scoţian Kenneth Macleay în 1864. Acesta a realizat-o, dar regina i-a cerut nişte modificări, cum ar fi schimbarea culorii cravatei prinţului în negru.

Deşi iniţial de acord, acesta a pictat-o apoi în alb, părându-i-se că aşa ar arăta mai bine şi i-a scris reginei explicându-i gestul. În cele din urmă a trebuit să se supună, rămânând însă în istorie drept pictorul care a îndrăznit să o contrazică pe Maiestatea Sa.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/excentricul-care-a-indraznit-s-o-contrazica-pe-regina-angliei-9411948
9411948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.