Doriţi un animal de casă? Luaţi-vă o meduză! (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 aprilie 2012 688 afişări

Nu se gudură, nu toarce, nu latră, nu dă din coadă şi nu poate fi plimbată în lesă, însă unii deja au început să o promoveze drept alegere potrivită pentru un animal de casă.

Aşa stau lucrurile cu o mică firmă din San Francisco, JellyFish Art, înfiinţată împreună cu câţiva prieteni de Alex Andon, un tânăr fascinat de delicateţea meduzelor, care, în ciuda acestei caracteristici, supravieţuiesc în apele planetei de sute de milioane de ani.

Pornind de la observaţia că multora le place foarte mult să admire meduzele la expoziţiile de creaturi acvatice, tânărul s-a gândit că ar putea face o afacere din plasarea de meduze la doritori, împreună cu spaţiul locativ corespunzător, deoarece acestea nu pot sta într-un acvariu obişnuit, pentru că rămân blocate pe la colţuri sau sunt rănite de pompele de aer care le aspiră.

Apelând la site-ul de crowdfunding Kickstarter.com, fondatorii JellyFish Art au reuşit să facă rost de aproape 163.000 de dolari, banii necesari pentru construirea unui acvariu adecvat, donaţi mai ales de cei care-şi doreau meduze pe post de animale de casă, astfel încât şi-au permis să dea comandă în China, cerând să se monteze în acvarii şi un sistem de lumini colorate care să pună în valoare meduzele ce plutesc în ele. Comenzile de meduze nu au întârziat să apară, iar proprietarii companiei se gândesc deja la extindere.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/doriti-un-animal-de-casa-luati-va-o-meduza-video-9524860
9524860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.