Doamnă, smochingul dumneavoastră! (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 03 iunie 2012 135 afişări

Apărut ca un element al garderobei masculine pentru ocazii care cereau o ţinută elegantă, dar nu atât de solemne încât să necesite un frac, smochingul ajunge şi în garderoba femeilor.

Primul pas a fost făcut acum mulţi ani, odată cu lansarea de către Yves Saint Laurent a aşa-numitului "Le Smoking" pentru femei, care a introdus un stil androgin. Mai nou însă, creatorii de modă propun ţinute inspirate din smochingul purtat de bărbaţi, scrie Financial Times.

Astfel, actriţa Tilda Swinton a putut fi văzută la Globurile de Aur îmbrăcată într-o ţinută liliachie, compusă dintr-o jachetă cu revere ca de smoching.

Gwyneth Paltrow s-a afişat, la un alt eveniment, într-o salopetă neagră cu decolteu generos, care avea şi ea revere ce aminteau de cele ale acestui articol vestimentar masculin.

Rihanna a apărut şi ea cu un blazer cu aer masculin, semnat Stella McCartney.

Foarte apreciate sunt şi rochiile-smoching, căutate pentru simplitatea lor şi nota aparte de rafinament pe care o dau. În plus, purtătoarele unor astfel de rochii le consideră mult mai feminine decât o simplă jachetă cu aer de smoching, preferându-le pentru farmecul lor subtil. Alte femei caută smochinguri adaptate lor pentru că lucrează într-un mediu cu foarte mulţi bărbaţi şi astfel reuşesc să se impună, ori pentru că li se pare că un simplu costum compus din jachetă şi pantaloni este prea masculin şi atunci un smoching peste o rochie sau combinat cu bluză şi fustă le dă eleganţa pe care o caută.

Oricare ar fi motivul pentru a adopta asemenea elemente vestimentare, cert este că vânzările acestora au crescut mult în ultima vreme şi la fel şi numărul creatorilor care le includ în colecţiile lor, sub diverse forme şi combinaţii coloristice.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/doamna-smochingul-dumneavoastra-foto-9701482
9701482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.