Cum mâncau alţii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 iunie 2024 23 afişări

Cum mâncau alţii

Pe lângă cei care studiază evenimente din trecut se află şi unii care caută să afle ce le plăcea să mănânce oamenilor din diferite epoci, iar un american s-a apucat mai nou să cerceteze istoria sandviciurilor, scrie Washington Post. Acesta testează tot felul de reţete istorice şi postează rezultatele sub forma unor clipuri pe reţelele de socializare online, folosind contul „Sandwiches of History”. Cercetătorul, pe numele său Barry Enderwick, prepară reţete găsite de el sau trimise de internauţi, cunoştinţe sau prieteni şi apoi le gustă să vadă dacă i-ar plăcea, încercând până în prezent peste 700 de sandviciuri istorice, cum le zice el. Pentru ca să fie luată în calcul, o reţetă trebuie să aibă cel puţin 20 de ani vechime, printre cele mai vechi aflându-se una de la 1777 cu carne de vită, unt şi pâine. Printre cele mai ciudate reţete s-au numărat una de la 1909 de sendviş cu stridii crude, sos Worcestershire, ulei de măsline şi frunză de salată, una cu supă-cremă de ciuperci sau una cu drojdie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Barry Enderwick,
cercetator,
retete,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.