Cum fac americancele să pară trase ca prin inel

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 26 mai 2012 567 afişări

Un articol vestimentar asemănător unuia ieşit din modă acum câteva zeci de ani revine în atenţia femeilor care recurg din ce în ce mai des la el, scrie The New York Times.

Alungat din modă de peste cincizeci de ani, corsetul se întoarce în versiunea sa elastic-compresivă, adus din Columbia, una dintre principalele destinaţii ale lumii pentru cei care doresc să-şi facă operaţii estetice. Numit "faja" în spaniolă, acest corset elastic, purtat în mod normal după o operaţie de liposucţie, a fost adoptat de tinerele hispanice din America de Nord ca o metodă ieftină de a ţine sub control o siluetă nu tocmai perfectă şi de a şi-o modela în forma considerată ideală de către ele, cea de chitară ori clepsidră.

Popularitatea acestor "fajas" în Statele Unite este atât de mare încât a luat prin surprindere chiar şi magazinele care le comercializează, ce au parte de o cerere foarte mare pentru ceva considerat până de curând doar un articol pentru uz medical. "Fajas" sunt comercializate sub diverse forme, de la cele care acoperă mare parte a corpului la simple burtiere, sunt confecţionate din materiale ca lycra, bumbac, nailon şi latex, fiind disponibile atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

În ultima vreme, magazinele care desfac asemenea produse au cerere nu numai de la clientele tradiţionale, ci şi de la alte categorii, inclusiv tinere care nu sunt nici măcar plinuţe sau chiar adolescente care vor să ţină sub control până şi cea mai mică urmă de grăsime de pe talie. Unele femei folosesc aceste corsete elastice compresive ca ajutor în slăbit, deoarece ele presează stomacul, făcându-le pe cele care le poartă să-şi piardă din pofta de mâncare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tendinte,
moda,
corset,
femei,
silueta,
SUA,
fajas
/arta-si-societate/panorama/cum-fac-americancele-sa-para-trase-ca-prin-inel-9671842
9671842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.