Cum arată cel mai scump ghiocel din lume (FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 februarie 2012 4531 afişări

Un furnizor de seminţe şi răsaduri din Marea Britanie a bătut recordul mondial în materie de preţ plătit pentru o varietate rară de ghiocei, cu ocazia licitaţiei de pe eBay din această săptămână.

Compania Thompson & Morgan din Ipswich a cumpărat cu nu mai puţin de 725 de lire sterline (circa 870 de euro) un bulb de ghiocel Galanthus woronowii "Elizabeth Harrison". "Este o varietate rară, cu ovar auriu şi petalele însemnate cu galben", arată compania într-un comunicat. "Preţul este aproape dublu faţă de precedentul record mondial de preţ, stabilit anul trecut, când un bulb de Galanthus "Green Tear" a fost vândut cu 360 de lire sterline." Galanthus woronowii "Elizabeth Harrison" este o varietate recentă, apărută în Scoţia în urmă cu câţiva ani.

Pentru a-şi sărbători achiziţia, compania a anunţat că lansează o promoţie, oferind 75 de bulbi de ghiocei obişnuiţi (Galanthus nivalis) la mai puţin de jumătate de preţ, respectiv 7,99 lire.

Preţurile plătite pentru varietăţile rare de ghiocei au crescut continuu în ultimii ani, pe măsura interesului horticultorilor şi al grădinarilor amatori. La nivelul anului 2008 ajungând la 226 de lire pentru un bulb de Galanthus, iar anul trecut, Thompson & Morgan a vândut peste un milion de bulbi de ghiocei

Thompson & Morgan a mai stabilit un record şi în 1998, când a cumpărat cu 50.000 de lire sterline un bulb de zambilă neagră "Midnight Mystique".

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-arata-cel-mai-scump-ghiocel-din-lume-foto-9246865
9246865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.