Cartea de vinil

Postat la 21 iunie 2010 13 afişări

Intr-o vreme cand lumea asculta muzica si alte inregistrari in format MP3, iar cartea traditionala se vede asediata de cititoare electronice sau alte dispozitive care ofera posibilitatea lecturii in format electronic, un intreprinzator s-a decis sa mearga impotriva curentului, lansand o publicatie bianuala “tiparita” pe clasicele discuri de vinil de 33 de turatii.

Fiecare publicatie de acest fel, lansata sub titlul de "Underwood", va prezenta povestirile a doi scriitori in format audio, ca reactie la dematerializarea artei si a culturii, ce ii face pe consumatori sa pirateze atat de usor carti sau muzica, considerate fara nicio relatie cu niste obiecte concrete - carte sau disc - pe care sa si le doreasca.

Povestirile sonore "Underwood" vor fi lansate in tiraj limitat, de circa o mie de exemplare, cu coperte frumoase, incercand sa se prezinte potentialilor clienti ca niste creatii deosebite, imposibil de reprodus in format digital.

In plus, dupa cum sustine si fondatorul Underwood, in cazul inregistrarilor in format MP3, sunetul este rece si nu-l face pe ascultator sa se implice in ceea ce asculta, pe cand in cazul unui povesti inregistrate pe disc de vinil, ascultatorul traieste realmente alaturi de personajele acesteia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
audiobook,
mp3 carti,
vinil,
/arta-si-societate/panorama/cartea-de-vinil-6430447
6430447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.