Blonda ce m-a scos din minti

Postat la 27 noiembrie 2007 1 afişăre

Intalnirea cu o blonda chiar ii face pe barbati sa-si piarda capul, in sensul scaderii performantelor lor intelectuale, arata cercetari recente.

Oamenii de stiinta au descoperit acest lucru studiind capacitatea barbatilor de a completa teste de cultura generala dupa contactul vizual cu diferite femei, constatand ca scorurile obtinute scadeau dupa ce li se aratau fotografii cu blonde. Aceasta i-a facut pe cercetatori sa traga concluzia ca barbatii sunt influentati inconstient de stereotipurile sociale, in acest caz cel al blondei prostute, ceea ce i-ar face sa se comporte si ei ca atare. Concluziile se adauga altor dovezi cu privire la influenta stereotipurilor asupra comportamentului uman. Cercetarile au mai evidentiat si ca oamenii merg si vorbesc mai incet in fata celor in varsta sau ca prejudecatile rasiale neconstientizate ies la iveala in teste scrise. Imaginea blondei fara minte a castigat teren odata cu publicarea cartii „Domnii prefera blondele“ semnata de Anita Loos in 1925, imaginea blondei prostute fiind popularizata de catre staruri ca Marilyn Monroe, Suzanne Sommers sau Goldie Hawn. Fascinatia pentru blond ar proveni, spun psihologii, din faptul ca aceasta culoare a parului este asociata cu copilaria, deoarece multi bebelusi se nasc blonzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
cercetari,
social,
stereotipuri
/arta-si-societate/panorama/blonda-ce-m-a-scos-din-minti-1064276
1064276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.