Artiştii anonimi care construiesc magazine pentru...şoricei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 31 iulie 2022 23 afişări

Artiştii anonimi care construiesc magazine pentru...şoricei

Un proiect început cu câţiva ani în urmă în Suedia se extinde în Statele Unite ale Americii, mai precis la Boston. Ca atare, prin oraşul american au apărut din loc în loc mici magazinaşe ca pentru şoricei, create de un grup de artişti reuniţi sunt denumirea de AnonyMouse.

Grupul a pornit de la amintirile poveştilor copilăriei, decizând să creeze ceva ce membrilor săi le-ar fi plăcut să vadă când erau mici, de unde şi magazinaşele care par făcute de şoricei. Confecţionarea unui magazin dotat cu tot ce trebuie înăuntru durează cam o lună, folosindu-se materiale obişnuite cum ar fi cutii de chibrituri, dopuri, capace de sticle, sticle şi altele, iar amplasarea unei astfel de instalaţii de artă se face noaptea, pentru ca artiştii să nu fie descoperiţi. Pentru ultimul său proiect, AnonyMouse nu a dezvăluit unde anume se află fiecare lucrare, invitând în schimb publicul să descopere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
artisti,
suedia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.