Aici m-a vizitat muza

Postat la 21 iunie 2010 10 afişări

Despre mai toti marii scriitori se spune ca au un loc al lor care-i inspira sa scrie, iar multe dintre aceste locuri sunt cunoscute si accesibile publicului larg.

George Orwell si-a scris romanul "1984" la resedinta sa Barnhill de pe insula Jura, o resedinta cu minim de confort intr-un peisaj superb, cu caprioare pe pajiste si foci in golful care da spre Loch Crinan. Astazi, la Barnhill se pot caza sase persoane, iar preturile pentru o sedere pornesc de la 600 de lire pe saptamana.

Agatha Christie si-a ales ca loc de desfasurare pentru trei carti o cladire in stil georgian din Devon, Greenway, cu vedere la estuarul Dart, ce i-a fost casa de vacanta vreme de treizeci si opt de ani. Astazi, locul este deschis publicului, o parte fiind insa adaptat pentru a gazdui turisti, care au acces si la o gradina cu piscina unde se pot refugia, totul contra unei sume de circa doua mii de lire sterline pe saptamana.

Poetul romantic John Keats si-a ales ca resedinta spre sfarsitul scurtei sale vieti cladirea de la numarul 26 din Piazza di Spagna din capitala Italiei, o frumoasa constructie de secol XVII. Astazi, turistii sositi la Roma pot sta in aceeasi casa, dar la etajul de deasupra celui unde a murit Keats in 1821, intr-un apartament cu aceeasi dispunere a camerelor si dotat cu mobilier de epoca, contra sumei de circa 350 de euro pe noapte. Etajul care l-a gazduit pe Keats a fost amenajat ca muzeu.

Robert Louis Stevenson, autorul "Comorii din insula", a ales ca loc bun de lasat imaginatia sa zburde o casa din Scotia, la Braemar, o localitate situata aproape de resedinta regala de la Balmoral, intr-o zona ce atrage multi turisti.

La Treasure Island Cottage, cum este numita astazi casa scriitorului, se pot caza patru persoane, care pot alege sa-si petreaca timpul liber facand plimbari lungi, pescuind sau schiind in sezonul de iarna ori vizitand castelele din zona. Un sejur de o saptamana costa 395 de lire sterline.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
George Orwell,
casa,
scriitori,
/arta-si-societate/panorama/aici-m-a-vizitat-muza-6430439
6430439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.