Un secol de jucării

Postat la 06 decembrie 2015 314 afişări

Un secol de jucării

Mult iubite în copilărie şi apoi uitate, jucăriile au uneori norocul de a ajunge în colecţiile unor muzee unde pot fi admirate de cei care vor să vadă cu ce se jucau copiii altor vremuri.

La o astfel de expoziţie s-a gândit Institutul Smithsonian, care prezintă la National Museum of American History in Washington jucării produse între 1870 şi 1950, scrie Washington Post. Pentru a arăta cu ce se jucau copii acelor vremuri, instituţia a selectat unele jucării care prezintă meserii, mijloace de transport şi circ,  toate confecţionate din fontă şi tablă cositorită.

Exponatele, printre care se numără vehicule de pompieri, bărcuţe, avioane, căruţe trase de cai, acrobaţi, clovni şi o roată mare, sunt însoţite de reproduceri ale reclamelor folosite pentru a-i atrage pe copiii de altădată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jucarii,
copii
/arta-si-societate/lifestyle/un-secol-de-jucarii-14908160
14908160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.