Cel mai corupt poliţist din istorie. Oamenii lui au fost nevoiţi să patruleze cu propriile maşini oraşul şi chiar să-şi cumpere singuri uniforme

Postat la 17 septembrie 2016 4471 afişări

Arturo "El Negro" Durazo Moreno este un exemplu ilustru de corupţie. Acesta a fost şeful poliţiei din Mexico City timp de 8 ani (1976-1982), timp în care a transformat protectorii legii într-un imperiu al crimei organizate şi a strâns o avere impresionantă. Un exemplu al opulenţei este o replică a Partenonului din Grecia (templul dedicat zeiţei Athena) pe vârful unui deal din Zihuatanejo, Mexic.

Totul a început la şcoală unde DUrazo Moreno a fost poreclit "El Negro" deoarece se lupta fără scrupule. Acolo şi-a făcut un prieten, care avea să fie foarte important de-a lungul vieţii. Acesta îl proteja de bătăuşi pe Jose Lopez Portillo, care în schimb îi făcea temele. Zeci de ani mai târziu, Portillo avea să ajungă preşedintele ţării şi să-l numesacă pe vechiul prieten "El Negro" pe postul de şef al poliţiei din Mexico City.

Primul lucru care a avut de suferit a fost bugetul poliţiei care s-a transferat în buzunarul lui Moreno, iar poliţiştii au fost nevoiţi să apeleze la propriile maşini pentru a patrula oraşul şi chiar au fost nevoiţi să-şi cumpere singuri uniforme. Banii obţinuţi i-a investit în construirea a tot felul de palate de-a lungul ţări, printre care şi vila menţionată mai sus.

CUM ARATA CASA LUI "EL NEGRO"

Proteja traficanţii de droguri în schimbul a unor sume impresionante şi chiar se spune că a încheiat un parteneriat cu un grup de columbieni care începuseră să jefuiască bănci din Mexico City: îi lăsa în pace atâta timp cât el primea o parte din banii furaţi.

Totul avea să se termine în 1982 când Portillo şi-a terminat mandatul, iar cetăţenii au cerut reforme în toată ţara. El Negro a fugit din Mexic, iar doi ani mai târziu a fost arestat de FBI în COsta Rica. A fost condamnat la închisoare pentru 16 ani. A fost eliberat după şase ani în urma plăţii unei cauţiuni de 3 milioane de dolari. A murit în 2000 la vârsta de 76 de ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.