Plasticul din ocean ajunge în haine

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 iulie 2017 100 afişări

Aflată în căutare de materiale noi pentru produsele sale, industria luxului nu se dă în lături de la a găsi o întrebuinţare deşeurilor, aşa cum o arată creatoarea de modă Stella McCartney.

Plasticul din ocean ajunge în haine

Aceasta, scrie New York Times, s-a asociat cu organizaţia Parley for the Oceans, al cărei scop este stoparea distrugerii vieţuitoarelor din mări şi oceane, iar o cale de a şi-l realiza este crearea unei fibre confecţionate din obiecte din plastic, cum ar fi plasele de pescuit, sticlele sau alte deşeuri din acest material culese din ocean, în special din zona Insulelor Maldive.

Odată produsă această fibră, Stella McCartney are de gând să o folosească pentru articole vestimentare, încălţăminte şi accesorii cum ar fi genţile, creatoarea nedorind încă să precizeze care va fi volumul producţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ocean,
plastic,
haine,
deseuri,
cautare,
industrie,
lux,
moda,
produse,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.