Omul care poate gusta sunetele

Postat la 19 octombrie 2017 227 afişări

S-a născut în Anglia, trăieşte în Germania şi este unul dintre oamenii care au o capacitate extrem de rară, denumită sinestezie.

Omul care poate gusta sunetele

Atunci când James Wannerton a început să înveţe limbi străine la şcoală, el a spus că franceza are gust de „ouă moi”, iar germana gust de marmeladă.

Sinestezia este o afecţiune neurologică ce are ca rezultat îmbinarea unor simţuri care, în mod normal, nu sunt conectate. Astfel, stimularea unuia dintre aceste două simţuri produce o reacţie involuntară în cazul celuilalt. De exemplu, cineva care suferă de sinestezie poate auzi o culoare sau vedea un sunet.

Iniţial, la naştere, cele cinci simţuri principale ale omului sunt interconectate, ele despărţindu-se odată cu dezvoltarea creierului. Totuşi, în unele cazuri, această separare nu este completă, iar unele conexiuni rămân valabile.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.