O sculptură efemeră

Postat la 28 februarie 2016 40 afişări

O sculptură efemeră

O sculptură este, de regulă, ceva durabil, dar în mâinile artistului potrivit se poate transforma într-o creaţie efemeră cu concursul celor care vin să-i vadă expoziţia.

O astfel de expoziţie este cea a artistului Erwin Wurm la MAK Center for Art and Architecture în Los Angeles, intitulată ”One Minute Sculptures“. Vizitatorii care-i trec pragul, scrie LA Times, văd doar nişte obiecte pe piedestaluri: un pantof sport desperecheat, un animal de pluş, un pulovăr simplu, o găleată, ori un burete de vase uscat alături de care se găsesc bileţele lăsate de artist care le explică cum să interacţioneze cu ele creând sculpturile temporare care dau titlul expoziţiei.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/o-sculptura-efemera-15089171
15089171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.