O grădină bună s-o mănânci din ochi (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 06 mai 2012 95 afişări

Definiţia grădinii plăcute ochiului păre să se fi schimbat în ultima vreme, când alternanţa coloristică se obţine nu numai plantând diverse tipuri de flori, ci şi plante care în mod normal ajung în farfurie, ceea ce a dat naştere aşa-numitei "peisagistici comestibile", scrie The Wall Street Journal.

Noua modă câştigă teren în Statele Unite, unde, de dragul unei asemenea grădini, unii au renunţat până şi la piscină ca să cultive ceva frumos în loc. Se pot vedea astfel prin grădini liliac, stânjenei şi revent la un loc, ori varză, legume, viţă-de-vie şi pomi fructiferi iţindu-se din straturile de flori.

Mai mult, dacă altădată legumele şi alte plante comestibile erau alungate într-un colţ de grădină, acum ele sunt răspândite în peisaj în combinaţii uneori surprinzătoare, cum ar fi căpăţâni de salată care potenţează cu verdele lor galbenul unor narcise delicate, ori varză cu panseluţe sau mangold (sfeclă cultivată pentru frunze) cu lalele şi dovleci portocalii alături de crizanteme şi ochiul-boului.

O grădină bună s-o mănânci din ochi (GALERIE FOTO)

Combinaţiile sunt limitate doar de anumite cerinţe ale plantelor, cum ar fi tipul de sol sau necesitatea cultivării unui reprezentant din aceeaşi specie în apropiere pentru polenizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
SUA,
gradina,
legume,
flori,
tendinte,
locuinta,
hobby
/arta-si-societate/lifestyle/o-gradina-buna-s-o-mananci-din-ochi-galerie-foto-9596686
9596686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.