Masina de politician: Duster rosu, Lamborghini turcoaz sau Ford Escape hibrid?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 iunie 2011 80 afişări

Daca esti presedinte, prim-ministru, lider de partid sau candidat la presedintie, cele mai bune optiuni in ziua de azi sunt fie masinile de productie autohtona, fie cele prietenoase pentru mediu. Ca alternativa, merge si un Mercedes sau chiar doua, cu conditia sa fi fost cumparate inainte de a intra in politica.

Limuzinele excentrice sau bolizii care consuma mult nu mai sunt de actualitate in lumea politicienilor, constata MSNBC. Extravagantele de tot felul au ramas apanajul capetelor incoronate din Europa sau al seicilor din Golf.

In SUA, masina cea mai "corecta politic" a deceniului pare sa fie Ford Escape varianta hibrid, judecand dupa raspandirea marcii intre politicienii americani, de la Barack si Michelle Obama la Bill si Hillary Clinton sau John Edwards. Politicienii de varf au ajuns pana acolo incat sa promoveze prin exemplul personal chiar mersul pe bicicleta, cum a facut-o actualul premier britanic David Cameron.

Cand isi iau masini insa, e bine ca ele sa fie de productie autohtona, asa cum a facut presedintele Traian Basescu; altminteri sunt criticati pentru lipsa de patriotism, asa cum a patit premierul italian Silvio Berlusconi. Iar daca tot isi iau masini straine, cinstit e sa le fi cumparat inainte de a intra in politica (Elena Udrea) sau macar sa aiba o scuza buna, ca de pilda pasiunea pentru raliuri (Victor Ponta).

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/masina-de-politician-duster-rosu-lamborghini-turcoaz-sau-ford-escape-hibrid-8326644
8326644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.