Istoria ceaiului într-o colecţie

Postat la 01 octombrie 2016 74 afişări

Cum ceaiul este o băutură savurată de om de multă vreme, inevitabil de-a lungul timpului s-au confecţionat tot felul de obiecte necesare preparării şi servirii sale, care astăzi sunt la mare căutare de către colecţionari. O astfel de colecţie, deţinută de un om de afaceri din domeniul comerţului cu ceai, Nirmal Sethia, proprietar al Newby Teas, este poate cea mai importantă din lume şi valorează 200 de milioane de dolari, scrie CNN.

Colecţia se compune din peste 1.700 de piese din Europa, Asia şi America de Nord şi de Sud, unele vechi de o mie de ani, altele de dată mai recentă, printre care boluri, ceainice, ceşcuţe şi farfurioare sau cutii pentru ceai, proprietarul prezentând din când în când elemente ale sale la expoziţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceai,
colectie,
istorie,
proprietar,
america,
asia,
bautura,
cautare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.